Rýžové miso v bio kvalitě je zcela...
Přísady na dochucení jídel při slinivkové dietě. Vhodné přísady na dochucení jídel - nedráždí slinivku břišní.
Ume ocet 500ml / nedráždí slinivku, přírodní ochucovadlo, vznikl fermentací Ume švestiček. Uklidňuje překyselený žaludek, podporuje trávení, dostane vás z kocoviny. Kocovinu nedoporučuji. Výborný do salátů, ale i tlačenku jím raději s Umeoctem.
Výborná směs soli a bylinek v biokvalitě neobsahuje chemii, ani cibuli, nebo česnek. Jako slinivklář velmi oceňuji. Vhodné pro zaléčenou slinivku. Na maso, na zeleninu, na chleba s máslem. Chutná velice dobře. super na gril.
Kuzu škrob je velmi přínosné zahušťovadlo, prášek z kořene keře, který trhá horninu svými kořeny v horách. Obsahuje velké množství skryté energie pro naše tělo, v nemoci podáváme nápoj při horečce. Posiluje, snižuje horečku - máme vyzkoušeno. Přidávám ho do každé omáčky, i některých polévek. Více o Kuzu
Kala Namak je "černá" sůl, jejíž účinky znají především indové. Můžete jí používat jako běžnou sůl v kuchyni, nebo cíleně podávat jako podporu léčby. Má posílující účinky na funkci jater, posiluje funkci slinivky břišní, pomáhá tvorbě žaludečníh šťav na pomáhá při pálení žáhy. Stačí brát dvakrát denně na špičku nože. Chutná trochu jako míchaná vejce. Krom...
Sůl Kala namak 250g / slinivka, trávení, černá sůl. Sůl plná minerálů, která podporuje trávení, chutná trochu jako smažená vejce. Zajímavé dochucení.
Shoyou 175ml, je klasická fermentovaná sojová omáčka. Složení voda, sójové boby, pšenice, mořská sůl, aspergilius oryzae (koji). Čistě přírodní sojovka, obsahuje enzymy, zdravé dosolení a ochucení jídel. Vhodné dochucovadlo při dietě slinivka.
Citrusový pektin na marmelády. Obsah sáčku je na cca 1kg ovoce. Sypký pektin z citrusů bez chemie.
Ječný slad je vhodné sladidlo pro oslabenou slinivku břišní. Nejoblíbenější sladidlo makrobiotiků. Doporučujeme do kaší, pokud nejste zvyklí jíst obiloviny jen se špetkou soli.
Olivový olej za studena lisovaný 0,5l - čerstvý olivový olej, vhodný na krátké restování zeleniny, do salátů. Tento druh používám doma. Kvalitní olej by měl používat každý, kdo kupuje olej za 30 kč litr. Pro přípravu zeleniny restujte krátce, co nejméně přepalujte.
Bezlepkový škrob rýžový, 400g. Rýžový škrob bez lepku. Škrobem zahustíte omáčky, velmi jemně a bez lepku i zdravě. Zdravé zahušťování.
Rýžové miso v bio kvalitě je zcela přírodní produkt - ochucovadlo, je vhodné při dietě slinivka, žlučník. Pokud ho rozmělníte ve studené vodě a přidáte ho do jídla po dovaření, skvěle ochutíte pokrm (maso, zeleninu, obiloviny,..) a stane se díky enzymům stravitelnější. Asiaté považují Miso a jeho chuť za "pramen chuti". Při fermentaci misa vzniká přírodní...
Agar v přášku - přírodní želírovací látka - želíruje lépe než chemická želatina - mnohem praktičtější. K tomu zcela přírodní, nedodává chuť, marmelády děláme doma jenom s agarem.