Složení: cukr, bylinný výluh 68%...
Přísady na dochucení jídel. Jemná dochucovadla bez chemie.
Zeleninový bujón, kostky, 8x 0,5 l biokvalita. Vhodné do kuchyně pro slinivkáře - neobsahuje droždí ani česnek, které v těchto výrobcích běžně dráždí slinivku. Samozřejmě je nejlepší dělat zeleninový vývar z vypěstované zeleniny podle receptu. Z balíčku uděláte 8 x 0,5l vývaru (stačí i na víc). Je možné jím ochutit zeleninu, pouze malou částí kostky.
Zeleninový vývar Bio, 160g na 8 l vývaru - bez droždí a česneku, je tedy lépe stravitelný pro slinvkáře, než většina obdobných výrobků. Vývar prášek bez česneku a droždí - což je lepší pro slinivku, než většina dochucovadel a vývarů. Nejlepší je samozřejmě vývar z vlastní pěstované zeleniny. Na 1l vroucí vody použijte 1 plnou lžíci prášku. Recept na...
Tamari přírodní fermentovaná sójová omáčka 220 ml bez lepku, BIO Vhodná jako dochucení při dietách. Nepoužívejte chemii při dietě slinivky. Složení pitná voda, SÓJOVÉ boby BIO, mořská sůl
Ume ocet 500ml / trávení, nedráždí slinivku, přírodní dochucovadlo. Slaná a kyselá chuť, dokonalý do salátu. Pro nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvést žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení.
Rýžové miso v bio kvalitě je zcela přírodní produkt - ochucovadlo, je vhodné při dietě slinivka, žlučník. Pokud ho rozmělníte ve studené vodě a přidáte ho do jídla po dovaření, skvěle ochutíte pokrm (maso, zeleninu, obiloviny,..) a stane se díky enzymům stravitelnější. Asiaté považují Miso a jeho chuť za tzv. "pramen chuti". Při fermentaci misa vzniká...
Rýžová mouka 500g / jemné zdravější zahuštění, pečení bez lepku, .. Vrobíte z této mouky a vejce dokonalé těstíčko na smažení zeleniny, nebo masa.
Kuzu škrob je velmi přínosné zahušťovadlo, prášek z kořene keře, který trhá horninu svými kořeny v horách. Přidávám ho do každé omáčky, i některých polévek. Pro nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nelze u tohoto produktu uvést žádná Radou neschválená výživová a zdravotní tvrzení.
Agar v přášku - přírodní želírovací látka - želíruje lépe než chemická želatina - mnohem praktičtější. K tomu zcela přírodní, nedodává chuť, marmelády děláme doma jenom s agarem.
Sůl Kala namak 250g /trávení, minerály, černá sůl. Sůl plná minerálů, chutná trochu jako smažená vejce. Zajímavé dochucení.
4 porce insatntní miso polévky bez chemie, stačí nasypat do misky, nebo hrnečku a zalít vařící vodou. 4x10g. Složení: sušená miso pasta (SÓJOVÉ boby, rýže, mořská sůl) 89%, sušená zelená cibulka, wakame řasa 4%.
Sójová omáčka přírodní 165ml / bez lepku, bez GMO Recepty na zeleninové směsi najdete na www.slinivar.cz